Pieczona bagietka z salami i domowym pesto to świetny pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się także jako dodatek do sałatki lub dań z grilla. Zdecydowanie smaczniejsza wersja od sklepowej bagietki czosnkowej. Chętni mogą posypać bagietkę przed pieczeniem startym serem żółtym lub mozzarellą.
Danie: Śniadanie, Kolacja
Osób: 2-4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy
Piekarnik nagrzać do 200°C.
W pojemniku blendera umieścić liście bazylii, starty ser, migdały, oliwę z oliwek i obrany czosnek. Zmiksować na gładko.
Bagietkę naciąć w poprzek pod ukosem. W powstałe wgłębienia włożyć po kilka plasterków salami i po łyżeczce pesto.
Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut.
Dodaj komentarz