składniki

  • 300 g selera pokrojonego w słupki
  • 50 g masła Łaciate w kawałkach
  • otarta skórka z limonki
  • listki mięty
  • cebula dymka
  • oliwa z oliwek
  • biały pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Słupki selera układamy na foli aluminiowej i skrapiamy oliwą z oliwek. Na selerze układamy kawałki masła, posypujemy otartą skórką z limonki oraz listkami mięty. Układamy także talarki cebuli.



Krok 2

Całość doprawiamy białym pieprzem oraz solą . Szczelnie zamykamy brzegi foli, tworząc zamkniętą kieszeń.



Krok 3

Całość wkładamy na ruszt do piekarnika z funkcją grilla. Całość grillujemy przez 20-25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.