Pieczony ziemniak z sosem z twarogu

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • Twaróg Mlekpol 20 dag
  • Śmietana Łacata 4 łyżki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Posiekany koperek 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z Oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, każdego naciąć do połowy i natrzeć oliwą z oliwek.



Krok 2

Następnie zawinąć w folię aluminiową.



Krok 3

Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.



Krok 4

Twaróg rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę.



Krok 5

Twaróg połączyć z czosnkiem i koperkiem. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz, wymieszać.



Krok 6

Upieczone ziemniaki podawać z przygotowanym farszem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.