Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Wegetariańskie
Miód i cukier rozpuścić, wymieszać z przyprawą do pierników i masłem, ostudzić. Zimny miód połączyć z żółtkami.
Mąki wymieszać z kakao i sodą, wlać masę miodową, wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką desce.
Wylepić przygotowane foremki. Nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce. Piec około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Do upieczonych, zimnych babeczek wsypać orzechy i skórkę pomarańczową.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, napełnić babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi i kandyzowanymi wiśniami.
Babeczki ozdobić według własnego uznania.
Dodaj komentarz