Pierś indyka z borowikami

Pachnące lasem danie, którego nie da się nie kochać. Mięciutka, delikatna pierś z indyka podana z borowikami smażonymi na maśle. Taki obiad nie ma sobie równych!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 450 g borowików
  • 8 łyżek masła
  • 4 cebule
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka kroimy w niewielką kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na 2 łyżkach masła na złoto.



Krok 2

Borowiki oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Grzyby z cebulą podsmażamy na maśle.



Krok 3

Kiedy grzyby będą gotowe, dodajemy do nich usmażoną pierś z indyka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.