Pierś z kurczaka w pomidorach

Pomidory i kurczak to bardzo dobre połączenie, które niemal zawsze się udaje. Dodajmy do tego pieczarki i mamy danie niemal idealne, które możemy wykorzystać na rodzinny obiad lub kolację we dwoje.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 piersi z kurczaka
  • - 3 łyżki masła
  • - 5 pomidorów
  • - 2 cebule
  • - 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • - 500 g pieczarek
  • - 2 łyżki ziół prowansalskich
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle, aż się zarumieni. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy drobno. Pieczarki kroimy w plasterki.



Krok 2

Do kurczaka dodajemy cebulę i pieczarki. Razem podsmażamy. Dodajemy pomidory, przecier i bulion. Razem dusimy ok. 20 minut. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.