Piersi kurczaka z wędzonką

Wykwintne danie dla smakoszy. Idealne na romantyczną kolację. Pobudza zmysły i idealnie smakuje. Jest proste w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 porcje piersi kurczaka
  • - 100 g wędzonej szynki
  • - 1 duży kieliszek wina "Porto" (100 g)
  • - 2 łyżki startego sera parmezan
  • - 5 liści sałaty
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Wędzonkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy razem z parmezanem.



Krok 2

Porcje piersi kurczaka rumienimy z obu stron na oleju w patelni.



Krok 3

Do mięsa dolewamy wino i wrzucamy pozostałe składniki. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.



Krok 4

Trzymamy 15 minut na wolnym ogniu. Podajemy na gorąco z sałatą i sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.