Pita z kurczakiem i warzywami

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 pity
  • - 1 filet z kurczaka
  • - 4 liście sałaty
  • - 1 duży, słodki pomidor
  • - kilka plasterków zielonego ogórka
  • - 1/3 czerwonej cebuli
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - sól
  • - pieprz
  • - oliwa
  • - 1 jogurt grecki Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie doprawiamy je pieprzem, solą oraz słodką papryką.



Krok 2

Kurczaka smażymy na rozgrzanej oliwie. Sałatę myjemy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka. Pomidora w plasterki.



Krok 3

Pity przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie wkładamy do każdej sałatę, kawałki kurczaka, plasterki ogórka, pomidora oraz cebulę.



Krok 4

Gotowe pity polewamy jogurtem greckim.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-18 09:15:00

Niebo w gębie :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.