Pizza na bagietce

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 bagietka francuska
  • ½ szklanki sosu do pizzy
  • ⅔ szklanki tartego sera mozzarella Mlekpol
  • 57 g kiełbasy
  • 57 g mini plasterków pepperoni

Przygotowanie

Krok 1

Kiełbasę ugotuj, a następnie pokrusz na mniejsze kawałki.



Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 190°C.



Krok 3

Z bagietki zetnij wierzch. Podgrzej sos do pizzy w mikrofalówce przez około 45 sekund.



Krok 4

Posmaruj bagietkę sosem, posyp mozzarellą, kiełbasą i pepperoni. Umieść na blasze do pieczenia wyłożonej papierem.



Krok 5

Piecz przez około 18 minut, aż ser będzie złocisty.



Krok 6

Pokrój na kawałki i podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.