Pizza z tuńczykiem

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 opakowania sosu pomidorowego
  • 50 ml czerwonego wina wytrawnego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 puszki białego tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 2 kulki mozzarelli
  • 125 g zielonych oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Pół obranej cebuli kroimy w cienkie krążki, resztę w kostkę. Obrany czosnek siekamy. Podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą na gorącej oliwie z oliwek. Dodajemy przetarte pomidory i wino, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i gotujemy na wolnym ogniu przez 6-8 minut, a następnie lekko studzimy.



Krok 2

Tuńczyka, mozzarellę i oliwki odsączamy. Mozzarellę kroimy w plastry. Pizzę smarujemy cienko sosem i na wierzch kładziemy mozzarellę. Rozkładamy tuńczyka, oliwki i krążki cebuli.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.