PIZZADILLA

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 nieduża papryka
  • 180 g tartej żółtej mozzarelli
  • 40 g salami w plasterkach
  • 4 łyżki sosu do pizzy
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • świeża bazylia
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 duże tortille (śr. 25 cm)

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i podsmażyć chwilę na łyżeczce oliwy, odłożyć na talerz.



Krok 2

Na dużej patelni rozgrzać i rozprowadzić łyżeczkę masła. Położyć placek tortilli i wyłożyć na niego połowę tartego sera, podsmażoną paprykę i plasterki salami. Skropić równomiernie sosem, posypać suszonym oregano i listkami bazylii. Posypać drugą połową tartego sera.



Krok 3

Przykryć drugim plackiem tortilli i podsmażać ok. 2 minuty, aż tortilla na spodzie się zrumieni.
Podgrzaną z jednej strony pizzadillę przełożyć na drugą stronę i ponownie podsmażyć na maśle do zrumienienia. Przełożyć na deskę, posypać listkami bazylii i kroić na kawałki jak pizzę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.