placki jaglane z jabłkami

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 sztuki średnich jabłek
  • 2 jajka
  • 40 g budyniu waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 200 g jogurtu naturalnego Augustowskiego

Przygotowanie

Krok 1

Połowę kaszy zblendować z jajkami w wysokim naczyniu. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy w misce z drugą połową kaszy oraz budyniem waniliowym.

Dodajemy płynną masę z kaszy i jajek i dokładnie mieszamy składniki.



Krok 2

Na rozgrzanym oleju kokosowym smażymy placki z obu stron na złoty kolor, a następnie przekładamy je na ręcznik kuchenny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.