Placki z dyni i sera

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300g dyni
  • mąka pszenna
  • 2 szklanki wody
  • jajko
  • 50g sera żółtego
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Dynię ścieramy na dużych oczkach.



Krok 2

Do miski ze startą dynią dodajemy wodę, jajko, starty ser i mąkę. Wymieszaj dokładnie ciasto i odstaw na 10 minut w zimne miejsce.



Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju małe placuszki. Po kilka minut z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.