Szybka w przygotowaniu potrawa z łatwo dostępnych produktów. Smaczna zarówno na gorąco, jak i na zimno. Ciekawy sposób na podanie ryby.
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Rybę rozmrażamy, suszymy i tniemy na małe kawałeczki. Posypujemy lekko solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut.
Jajka i śmietankę Łaciatą mieszamy ze sobą. Dodajemy kurkumę i mąkę z proszkiem do pieczenia. mieszamy ze sobą składniki tak, aby uzyskać ciasto o gęstej konsystencji.
Do przygotowanej masy dodajemy kawałki ryby. Mieszamy ze sobą składniki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką porcje rybnego ciasta, formując małe placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z listkami sałaty i natką pietruszki.
Jeśli ciasto przed dodaniem ryby będzie za rzadkie, dodajemy mąkę, jeśli za gęste, dolewamy wody.
Dodaj komentarz