Polenta

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 ¾ l wody
  • szczypta soli
  • 250 g mąki kukurydzianej
  • 4 suszone pomidory


Przygotowanie

Krok 1

W garnku zagotowujemy wodę z solą. Gdy woda zacznie się gotować powoli wsypujemy mąkę kukurydzianą cały czas mieszając. Ogień zmniejszamy i gotujemy przez 40 minut.



Krok 2

Gotową polentę podajemy z suszonymi pomidorami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.