Pomarańczowo-jabłkowy deser

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml musu jabłkowego
  • ½ opakowania galaretki pomarańczowej
  • ok. 250 ml śmietanki UHT Łaciata 36%
  • 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie

Przygotowanie:

Do garnka wrzuć mus jabłkowy i podgrzej. Zdejmij z ognia, wsyp pół opakowania galaretki i wszystko razem zmiksuj. Rozlej połowę do 4 pucharków i pozostaw do ostygnięcia, po czym minimum 2 godziny trzymaj w lodówce. Po tym czasie ubij śmietankę, pod koniec dosyp cukier puder. Połowę bitej śmietany przełóż na schłodzony mus, potem dodaj resztę musu i udekoruj resztą bitej śmietany. Taki deser możesz przechowywać do 2-3 dni w lodówce. Smacznego!



Wskazówki

Deser możesz posypać także wiórkami czekoladowymi.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.