Porzeczkowa sałatka z kiwi i mango

Porzeczki mają właściwości przeciwutleniające, zawierają dużo błonnika, witamin B i E. Doskonale nadają się na przetwory i jako dodatki do sałatek.

Danie: Deser, Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser, Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 mango
  • 1/2 kg porzeczki czerwonej
  • 3 kiwi
  • 100 ml śmietanki UHT Łaciata 12%

Przygotowanie

Krok 1

Rukolę wyciągnij z opakowania i umyj. Kiwi obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Mango obierz i pokrój w drobną kostkę. Porzeczkę umyj i zerwij z ogonków owoce.



Krok 2

Do miski wrzuć rukolę, mango, kiwi i porzeczkę.



Krok 4

Wszystko polej śmietanką. Delikatnie wymieszaj.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.