Potrawka wiejska z Krajanką Warzywną

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Krajanka warzywna - 0,5 opakowania
  • Cebula - 3 sztuki
  • Wędzona kiełbasa - 2 sztuki
  • Pieczarki - 40 dag
  • Ziemniak - 7 sztuk
  • Czerwona papryka - 1 sztuka
  • Śmietana 30% Łaciata - 3 łyżki
  • Olej - 2 łyżki
  • Koperek - 0,5 pęczka

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju.





Krok 2

Kiełbasę pokrój w plasterki dodaj do cebuli. Smaż razem przez chwilę.





Krok 3

Wlej szklankę wody.





Krok 4

Pieczarki obierz i pokrój w plasterki, paprykę pokrój w kostkę. Dołóż do garnka i gotuj wszystko razem przez 20 minut.





Krok 5

Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki i dolej wody – tyle, żeby warzywa trochę wystawały nad powierzchnię sosu. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj krajankę i śmietanę. Zagotuj.





Krok 6

Przed podaniem – posyp posiekanym koperkiem.





Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.