Wygodne danie jednogarnkowe. Szybkie, smaczne i pożywne. Polecane zapracowanym osobom, bo robi się właściwie samo, podczas gdy my mamy szansę zrobić coś innego lub po prostu chwilę odpocząć.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Mięso, cebulę i czosnek kroimy, a nastęnie razem przesmażamy. Dodajemy koniak.
Pieczarki, paprykę, marchewkę, oliwki łączymy z przecierem pomidorowym. Wkładamy do garnka z mięsem i podgrzewamy przez ok. 15 min.
Ryż mieszamy z przyprawami i wsypujemy do garnka.
Zalewamy całość 1,5 litra wrzącej wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 40 min. Nie odkrywamy w czasie gotowania i nie mieszamy. Podajemy prosto z garnka. Możemy posypać sezamem.
Dodaj komentarz