Powidła śliwkowe

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Skadniki

  • 2 kg śliwek węgierek
  • 400 g cukru
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 5 łyżek kakao

Przygotowanie

Krok 1

Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na ćwiartki. Wrzucamy na patelnię o grubym dnie i smażymy na najmniejszym ogniu około 5 godzin, co jakiś czas mieszając.



Krok 2

Na godzinę przed końcem dodajemy czekoladę, cukier oraz kakao. Smażymy powidła, co jakiś czas mieszając, by nie przypaliły się.



Krok 3

Gotowe powidła przekładamy do wyparzonych słoiczków.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.