Powidła z miętą

Powidła jagodowe z dodatkiem mięty to pyszny dodatek do kanapek oraz naleśników. Zasmakuje nawet najmłodszym.

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 60 dag jagód
  • - 20 dag cukru
  • - 10 listków świeżej mięty

Przygotowanie

Krok 1

Do rondla z dwiema łyżkami wody wsypać umyte jagody i gotować na małym ogniu.



Krok 2

Gdy puszczą sok wsypać cukier i dodać listki mięty. Cały czas gotować, żeby odparowały. Gotować tak długo, aż będą miały konsystencję powideł.



Krok 3

Gorące przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i zawinąć w ręcznik. Pozostawić do wystygnięcia.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 20:12:00

Z miętą smakują idealnie.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.