Przecier z marchewki

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • marchew – 250 g
  • olej rzepakowy – 2 łyżeczki

Przygotowanie

Krok 1

Obraną marchewkę, kroimy na cienkie plasterki i krótko podsmażamy na 1 łyżeczce oleju. Dolewamy tyle wody, aby pokryła marchew, a następnie gotujemy ją do miękkości pod przykryciem przez 8-10 minut.



Krok 2

Wyjmujemy marchew, miksujemy ją na gładką masę, dodając ok. 50 ml płynu pozostałego z gotowania. Dodajemy pozostały olej i mieszamy. Pozostawiamy do wystudzenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.