Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.
W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka i dodajemy je do reszty składników. Całość blendujemy.
Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.
Gdy się zagotuje i zgęstnieje, przelewamy go do pucharków. Podajemy ciepły lub odstawiamy do ostygnięcia, by następnie schłodzić go w lodówce.
Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.
Porcje schłodzonego deseru posypujemy z wierzchu zmielonymi ciasteczkami, dekorujemy malinami, borówkami i całymi ciasteczkami. W pucharkach umieszczamy papierowe parasolki i chorągiewki.
Dodaj komentarz