Pudding brzoskwiniowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • brzoskwinie w syropie – 1 puszka
  • mąka ziemniaczana – 1 łyżka
  • mąka pszenna – 1 łyżka
  • żółtko – 2 szt.
  • śmietanka 30% – 200 ml
  • laska wanilii – 1 szt.
  • ciasteczka Lupilu – 1 opakowanie
  • DEKORACJA
  • maliny – kilka sztuk
  • borówki – kilka sztuk

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.



Krok 2

W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka i dodajemy je do reszty składników. Całość blendujemy.



Krok 3

Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.

Gdy się zagotuje i zgęstnieje, przelewamy go do pucharków. Podajemy ciepły lub odstawiamy do ostygnięcia, by następnie schłodzić go w lodówce.



Krok 4

Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.

Porcje schłodzonego deseru posypujemy z wierzchu zmielonymi ciasteczkami, dekorujemy malinami, borówkami i całymi ciasteczkami. W pucharkach umieszczamy papierowe parasolki i chorągiewki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.