Pudding czekoladowo-waniliowy na zimno

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 ml Śmietanki Łaciatej 30% UHT Mlekpol
  • 200 g mascarpone
  • 150 g Serka Rolmlecz waniliowy Mlekpol
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • szczypta pieprzu chili cayenne
  • szczypta kardamonu
  • 100 g pistacji niesolonych
  • 50 g płatków migdałów
  • maliny do podania

Przygotowanie

Krok 1

W szklanej misce w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, doprawiając ją odrobiną pieprzu chilli cayenne.



Krok 2

Ubij śmietankę Łaciatą 30% UHT Mlekpol z dodatkiem cukru z wanilią. Następnie wymieszaj Mascarpone z serkiem Rolmlecz waniliowym Mlekpol do uzyskania jednolitej masy. Rozpuszczoną czekoladę stopniowo dodawaj do masy serowej, jednocześnie mieszając. Następnie masę czekoladową dodawaj stopniowo do bitej śmietany.



Krok 3

Pudding przełóż do miseczek, a następnie schłódź go w lodówce przez minimum godzinę.



Krok 4

Na patelni praż pistacje i płatki migdałów. Następnie orzechy na patelni dopraw kardamonem.



Krok 5

Schłodzony pudding podaj z kardamonowymi orzechami i malinami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.