Pudding ryżowy z kokosem i mango

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 3/4 szklanki ryżu arborio
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 mango
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych

Przygotowanie

Krok 1

Ryż, mleczko kokosowe, wodę i cukier przekładamy do rondelka, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu.



Krok 2

Gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszamy ogień i gotujemy całość kolejne 40 minut.



Krok 3

Pudding chłodzimy w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.