Pumpernikiel z burakiem

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 150 g gotowanych buraków
  • 4 figi
  • 80 g kwaśnej śmietany
  • 3-4 łyżeczki ziarnistej musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól
  • pieprz
  • 150 g sera camembert
  • 16 talarków pumpernikla

Przygotowanie

Krok 1

Osuszamy ugotowane buraki. Kroimy na 16 plasterków. 2 figi kroimy na pół, miąższ wyjmujemy i rozdrabniamy. Pozostałe figi myjemy i kroimy każdą na 8 plasterków.



Krok 2

Miąższ fig mieszamy ze śmietaną, musztardą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ser camembert kroimy na 16 kostek.



Krok 3

Talarki pumpernikla obkładamy plasterkami buraków i fig, smarujemy odrobiną kremu figowo-musztardowego i na każdym umieszczamy kostkę sera camembert.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.