Puree selerowo-ziemniaczane

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • ziemniaki – 100 g
  • korzeń selera – 300 g
  • masło – 100-150 g
  • limonka – 1 szt.
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie

Krok 1

Selera oraz ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem mleka, po czym odcedzamy. Do warzyw dodajemy masło pokrojone w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z limonki. Warzywa blendujemy, aż uzyskamy gładką masę. Jeśli purée jest zbyt rzadkie, dodajemy więcej masła.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.