Puree z zielonego groszku

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 600 g mrożonego groszku
  • 2 szalotki
  • 3 czubate łyżki gęstej śmietany 18% Łaciata
  • kostka bulionowa
  • oliwa z oliwek
  • 4 liście sałaty masłowej
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szalotkę drobno kroimy. Do rondelka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Na gorącą oliwę wrzucamy pokrojoną szalotkę, mieszamy i zmniejszamy ogień.



Krok 2

Sałatkę drobno kroimy, wrzucamy do rondelka. Całość dokładnie mieszamy.



Krok 3

Następnie dodajemy mrożony groszek, ponownie mieszamy. Dodajemy trochę wody i rozpuszczoną kostkę bulionową. Mieszamy i gotujemy bez przykrycia.



Krok 4

Po ok. 5 minutach blendujemy, dodajemy 3 łyżki gęstej śmietany i gałke muszkatołową.



Krok 5

Doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie blendujemy całość, aby powstało gładkie puree.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.