Quiche ze szpinakiem i czarnymi oliwkami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g gotowego ciasta francuskiego
  • 750 g szpinaku
  • 2 cebule
  • 250 g czarnych oliwek
  • 3 łyżki śmietanki Łaciatej 36%
  • 3 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w plastry, posiekać czosnek. Na patelnię wlać olej, rozgrzać, wrzucić czosnek i cebulę i smażyć około 5 minut. Posiekać szpinak, wsypać na patelnię i całość smażyć jeszcze 10 minut, po czym zdjąć patelnię z ognia. Ubić jajka ze śmietaną, wrzucić chłodny szpinak, doprawić wedle uznania. Ciasto francuskie nieco podpiec i wyłożyć na nie nadzienie z patelni. Posypać oliwkami i wstawić na około pół godziny do piekarnika nagrzanego do 170 °C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.