Składniki

  • - 1 średni banan
  • - 85 Quinoa
  • - 1 łyżka miodu
  • - 170 g mleka migdałowego
  • - 50 g borówek amerykańskich
  • - 20 g orzechów włoskich
  • - ½ łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Quinoę płuczemy pod zimną wodą.



Krok 2

W garnku zagotowujemy mleko i quinoę. Gaz zmniejszamy, przykrywamy i gotujemy przez około 15 minut. Tak, aby mleko zostało wchłonięte przez quinoę.



Krok 3

Banana obieramy i kroimy w plastry. Borówki myjemy i ususzamy. Orzechy siekamy drobno.



Krok 4

Do quinoi dodajemy miód i cynamon. Podajemy z posiekanymi orzechami oraz bananem i borówkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.