Danie doskonałe dla całej rodziny. Bogate w walory odżywcze. Zioła nadają mu niepowtarzalnego smaku i zapachu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Cebulę drobno siekamy z czosnkiem, smażymy na oliwie. Dolewamy wodę.
Pomidory należy sparzyć wrzątkiem i usunąć skórki. Kroimy na grube kawałki. Oliwki dzielimy na ćwiartki i razem z pomidorami wrzucamy do cebuli pokrojonej w pióra. Przyprawiamy curry, ziołami i solą. Dodajemy śmietankę Łaciatą. Dusimy przez 20 minut.
Filety rybne płuczemy i odsączamy. Wraz z małżami dodajemy do pomidorów i dusimy razem przez następne 20 minut.
Ostrożnie wyjmujemy filety i przekładamy je na ciepły półmisek. Polewamy powstałym sosem.
Jako dodatek do dania polecamy białe pieczywo i kieliszek wytrawnego wina.
Dodaj komentarz