Risotto z kiełbasą to proste danie o oryginalnym składzie. Idealne zarówno na śniadanie jak i kolację.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Parówki obieramy z folii i kroimy w grubsze pasterki. Cebulę szatkujemy. Bulion podgrzewamy i zostawiamy na małym ogniu.
W garnku na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy pokrojone parówki. Po kilku minutach dosypujemy ryż i smażymy całość minutę.
Stopniowo podlewamy ryż gorącym bulionem. Kolejną porcję dodajemy w momencie wchłonięcia przez ryż poprzedniej. Gotujemy ryż około 20 minut.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy również 3 łyżki śmietanki Łaciatej i 2 łyżki masła. Całość mieszamy.
Pamiętajmy, aby zwrócić uwagę na skład parówek i wybrać te najlepsze gatunkowo.
Dodaj komentarz