Roladki francuskie z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i camembertem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opak. ciasta francuskiego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 400 g szynki parmeńskiej
  • 5-6 kawałków suszonych pomidorów
  • 100 g sera camemberta naturalnego
  • 1 garść świeżej bazyli
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem. Rozwinąć i posmarować majonezem zostawiając trochę wolnego miejsca przy brzegach.



Krok 2

Na majonezie ułożyć szynkę parmeńską.



Krok 3

Ułożyć resztę składników: pomidory suszone pokrojone w paseczki oraz ser camembert pokrojony na małe kawałki. Położyć listki bazylii.



Krok 4

Zwinąć ciasto w rulon (niezbyt ciasno).



Krok 5

Pokroić na kawałki o długość około 2-3 centymetrów.



Krok 6

Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.



Krok 7

Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.



Krok 8

Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 190°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.