Roladki nadziewane wiejską kiełbasą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg pieczeni wołowej
  • 20-25 dag kiełbasy wiejskiej
  • 1 cebula
  • 3 łyżki musztardy
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 4-5 szt. ziela angielskiego
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, cebulę posiekać.



Krok 2

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na płaty w poprzek włókien. Następnie zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, ułożyć porcję kiełbasy i cebuli. Płaty mięsa z nadzieniem zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika i zrumienić.



Krok 3

Następnie wyjąć z piekarnika, usunąć nici, mięso włożyć do garnka. Podlać odrobiną wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie odrobinę sosu sojowego i pieprzu. Przykryć i dusić do miękkości.



Wskazówki

Roladki podawać z sosem i surówką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.