Przekąska łatwa i szybka w przygotowaniu. Jeśli nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie przekąsek na przyjęcie, to będzie idealny wybór.
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C.
Ciasto francuskie lekko ocieplone rozwałkowujemy lekko. 1/3 ciasta smarujemy lekko serkiem i na to układamy plastry łososia. Przyprawiamy pieprzem.
Zwijamy rolkę tak, aby na końcu zostało trochę ciasta, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto do końca zawijamy i sklejamy. Taką zawiniętą roladę smarujemy jajkiem lekko (pędzelkiem). Kroimy na plastry około 1-1,5 cm.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Po wyjęciu chwilę studzimy i podajemy.
Dodaj komentarz