Roladki z hummusem

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • tortilla pszenna – 1 opakowanie
  • tortilla razowa – 1 opakowanie
  • SPOSÓB 1 – ROLADKI WEGAŃSKIE
  • hummus bio – 160 g (1 opakowanie)
  • awokado – 1 szt.
  • marchewka – 1 szt.
  • żółta papryka – 1 szt.
  • sól
  • pieprz
  • świeża kolendra – 1 garść
  • skórka starta z 1 cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Placek tortilli smarujemy hummusem. Na warstwie hummusu układamy warzywa: marchewkę, paprykę i awokado pokrojone w słupki. Warzywa doprawiamy do smaku solą, pieprzem, skórką startą z cytryny i posypujemy kolendrą.



Krok 2

Placek ciasno zwijamy, dociskamy i kroimy w krążki o grubości ok. 4 cm.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.