Roladki z zielonego ogórka z twarożkiem

Zachwyć domowników i przygotuj klasyczne danie w oryginalnej formie. Roladki ze świeżego ogórka wypełnione po brzegi pysznym twarożkiem z ziołowym Dipem z pewnością przypadną do gustu całej rodzinie.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 długie, duże zielone ogórki
  • 250 g chudego twarogu Mazurski Smak
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 50 ml Dipu śmietanowego z czosnkiem i ziołami typu Creme fraîche Mlekpol
  • kilka łodyg świeżego szczypiorku
  • 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 4 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki umyj, wysusz a następnie za pomocą obieraczki potnij na długie, wąskie paski.



Krok 2

W misce, za pomocą widelca rozdrobnij twaróg, dodaj do niego Dip śmietanowy, koperek, szczypiorek oraz skórkę z cytryny. Zamieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

Plastry ogórków połóż na płasko. Na każdy plaster połóż porcję twarożku, zroluj owiń delikatnie szczypiorkiem i połóż na talerzu. Udekoruj drobno pokrojoną papryczką chili. Podawaj od razu

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.