Roszponka z papryką i kukurydzą

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 garść roszponki
  • 0,5 papryki śliwkowej
  • 1 średni pomidor
  • 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól

Sos:

  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 150 ml śmietany Łaciata 18%
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Roszponkę umyć, osuszyć i porwać na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane produkty włożyć do miski. Kukurydzę osączyć, połączyć z surówką, oprószyć solą, wymieszać.





Krok 2

Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Żółtko przecisnąć przez praskę do czosnku, białko pokroić w kostkę. Żółtko połączyć z cukrem, śmietaną, musztardą, szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Surówkę posypać białkiem i podawać z sosem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.