Rybna zupa pomidorowa

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g filetów z dorsza
  • - 300 ml bulionu warzywnego
  • - 1 puszka pomidorów krojonych
  • - 1 cebula
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka słodkiej papryki
  • - 1 łyżka ostrej papryki
  • - 1 łyżka sosu rybnego
  • - 2 łyżki oliwy
  • - 1 bagietka
  • - 2 łyżki masła
  • - suszona bazylia
  • - Sól i pieprz
  • - cukier

Przygotowanie

Krok 1

Filety oczyścić z ości, opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić, na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę i czosnek, smażyć przez około 3 minuty. Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć przez kolejne 2 minuty.



Krok 2

Przygotować większy garnek, przełożyć przysmażoną cebulę. Zalać bulionem i zagotować. Dodać sos rybny. Dodać pokrojoną w kostkę rybę. Gotować przez około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.



Krok 3

Masło rozrobić z czosnkiem i suszoną bazylią. Bagietkę pokroić na małe kawałki i posmarować masłem, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Serwować z zupą.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.