Ryż z kabanosami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 torebki ryżu (lub szybszy w przygotowaniu kuskus),
  • kilka kabanosów,
  • 200 g pieczarek,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • 1 cukinia,
  • 1/2 dużego słoika sosu pomidorowego do spaghetti,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • przyprawa do gyrosa,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, cebulę posiekać i zeszklić.



Krok 2

Dodać pokrojone wcześniej pieczarki i cukinię. Doprawić wszystkimi przyprawami, dusić przez kilka minut pod przykryciem.



Krok 3

Dodać pokrojone w plasterki kabanosy i odsączoną z zalewy fasolę. Wymieszać. Do garnka dorzucić odsączony i ugotowany ryż, a także sos pomidorowy. Wszystko razem wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.