Sałatka z ryżem i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag ryżu
  • 10 dag groszku konserwowego
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule dymki
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ryż wypłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć.



Krok 2

Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne.



Krok 4

Paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pomidorki, sól i pieprz, wymieszać i ostudzić. Połączyć z zimnym ryżem, dodać majonez, ogórki, osączony groszek, przyprawić do smaku, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.