Sałatka bananowo-wiśniowa to połączenie słodkiego smaku banana, truskawek i czereśni z kwaskowatym smakiem wiśni i kiwi. Takie połączenie dostarczy nam wielu witamin, zaspokoi apetyt na słodkie oraz zbalansuje smak.
Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Truskawki
Wegetariańskie
Fit
Na początek dokładnie myjemy wiśnie i czereśnie, nie musimy ich drylować, na pewno każdy poradzi sobie z pestką. Od truskawek odrywamy szypułki, przekrawamy je na pół i płuczemy pod bieżącą, letnią wodą.
Banany i kiwi obieramy ze skórki, banany kroimy w plastry, a kiwi w części. Kiedy są już gotowe dodajemy do nich truskawki, wiśnie i czereśnie.
Owoce delikatnie mieszamy ze sobą i podajemy w przezroczystej miseczce, będą wyglądały bardziej apetycznie i kolorowo.
Taką sałatkę możemy polać również sosem czekoladowym, który przeistoczy ją w pyszny deser.
Dodaj komentarz