Sałatka grecka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • sałata lodowa – ½ główki
  • pomidory malinowe – 2 szt.
  • zielony ogórek– ½ szt.
  • czerwona cebula – ½ szt.
  • zielone oliwki – 15 szt.
  • ser feta – 200 g
  • rukola – 1 garść
  • świeżo mielony pieprz – 1 szczypta
  • sól – 1 szczypta
  • SOS
  • oliwa z oliwek – ¼ szklanki
  • suszone oregano – 1 łyżeczka
  • sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Krok 1

Grubo siekaną sałatę łączymy w misce z pokrojonymi w ósemki pomidorami bez skórki. Dodajemy oliwki, cebulę pokrojoną w piórka, ogórek pokrojony w półkrążki, rukolę i pokrojony w kostkę ser feta.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Krok 2

W osobnej misce łączymy i mieszamy wszystkie składniki sosu.



Krok 3

Sałatkę polewamy sosem i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.