Sałatka japońska

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 5 krewetek
  • garść mieszanej sałaty z rukolą
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1/2 świeżego ogórka
  • 1/3 kalarepki
  • 1/2 marchewki
  • 3 łyżki płynnej śmietanki 30%
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki ugotować na parze. Marchewkę, kalarepkę i ogórka obrać i pokroić w słupki. Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić na plasterki.



Krok 2

Na talerzach ułożyć posiekaną sałatę, dodać awokado, marchewkę, ogórka oraz krewetki.



Krok 3

Wymieszać śmietankę i sos sojowy, polać po sałatce. Posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.