Sałatka makaronowa z boczkiem, kukurydzą i porem

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 garście makaronu kokardki,
  • woda do gotowania makaronu,
  • sól do wody,
  • olej do wody,
  • 20 g pora,
  • 100 g parzonego boczku,
  • 1 mała puszka kukurydzy ( 150 g ),
  • 1 łyżka oleju,
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Łaciata,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem. Makaron wkładamy do zimnej wody i przekładamy na cedzak, odsączamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Por myjemy i kroimy w krążki. Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażany na oleju. Składniki sałatki przekładamy do miski i doprawiamy do smaku. Mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.