Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 500 g razowego makaronu penne
  • 250 g białej i 250 g czerwonej fasoli z puszki
  • 1 czerwonej i 1 zielona papryka
  • 4 łyżki oleju lub oliwy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy makaron w osolonym wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Białą i czerwoną fasolę osączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki.



Krok 2

Odcedzony makaron mieszamy z warzywami, skrapiamy oliwą, doprawimy solą i pieprzem. Przed podaniem możemy posypać sałatkę posiekaną kolendrą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.