Sałatka makaronowa z migdałami, szałwią i śmietaną

Oryginalna sałatka o ciekawym smaku. Jeśli lubisz sałatki z makaronem, koniecznie wypróbuj ten przepis. Możesz ją przygotować na kolację, albo jako przystawkę na imprezę.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 opakowania ulubionego makaronu
  • 180 g śmietany Łaciata 18%
  • 1 garstka migdałów
  • kilka listków szałwii

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź go i zostaw na chwilę na sitku, aż do ostygnięcia.



Krok 2

Migdały upraż na suchej patelni. Następnie drobno je posiekaj. Listki szałwii również drobno posiekaj.



Krok 3

Makaron i migdały wymieszaj dokładnie ze śmietaną. Wierzch udekoruj listkami szałwii. Smacznego!



Wskazówki

Aby sałatka była mniej kaloryczna możesz użyć makaronu pełnoziarnistego.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.