Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 50 dag makaronu świderki
  • pasta z czarnych oliwek
  • oliwa
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę obieramy i gotujemy razem ze świderkami al dente w solonej wodzie. Odcedzamy i mieszamy z dwiema kopiastymi łyżkami pasty z oliwek i dwiema łyżkami oliwy.



Krok 2

Dodajemy pomidory, umyte i przekrojone na pół, odcedzonego i pokruszonego tuńczyka, liście bazylii, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, jeśli sałatka jest zbyt sucha, dodajemy jeszcze trochę oliwy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.