Sałatka ryżowa z tuńczykiem, papryką, kukurydzą, suszonym szczypiorkiem

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka

  • 1 puszka tuńczyka (195 g),
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej (150 g),
  • 180 g ugotowanego ryżu,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 łyżeczki z czubkiem suszonego szczypiorku,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy ryż, paprykę, czosnek, tuńczyka, kukurydzę, majonez, szczypiorek, przyprawy. Mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.