Sałatka ryżowa z zielonym ogórkiem

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1/2 szklanki ryżu,
  • 1 szklanka wody,
  • 1 ogórek sałatkowy,
  • 2 jajka gotowane na twardo,
  • 2 płaty papryki konserwowej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ryż gotujemy w wodzie z odrobiną soli - na sypko. Ugotowane jajka, paprykę i ogórka zielonego kroimy w drobną kostkę. Do ryżu dodajemy łyżkę majonezu, mieszamy i układamy warstwę w obrączkach cukierniczych, dociskając denkiem. Na ryż układamy warstwę ogórków, na nie jajka wymieszane z majonezem, lekko je soląc, a na jaka pokrojoną paprykę marynowaną. Sałatkę schładzamy w lodówce, a przed podaniem dekorujemy wg uznania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.